Thursday, April 02, 2015

Libiamo!

De 15 ani de zile Mazare distruge Constanta, orasul in care am crescut: a retrocedat fraudulos o gramada de teren prin toate cotloanele din oras, apoi a dat cele mai aberante autorizatii de constructie. Blocuri noi inghesuite pe peticele de spatiu verde dintre blocurile existente, mall construit in singurul parc adevarat din oras (inca se mai vad cioturile copacilor taiati in parcarea acelui mall) si toate constructiile de pe zona verde dintre lac si sosea din Mamaia. Plus lasarea in ruina a monumentelor istorice din oras, Cazinoul fiind doar cel mai cunoscut dintre ele. Alte cladiri declarate monument au fost lasate pur si simplu sa se prabuseasca pentru ca nu avea dreptul legal sa le demoleze si sa construiasca altceva acolo. Iar mai nou a inceput sa distruga si plajele din oras cu a lui fantasmagorica sosea de coasta. Si in timpul asta omul a furat de a rupt, probabil sute de milioane de euro.

Asa ca dintre toti politicienii anchetati de DNA (are 3 dosare pana acum) el este cel pe care vreau cel mai mult sa il vad in puscarie. Cand a fost retinut acum cateva saptamani am baut un pahar de rom pentru asta si o sa beau inca unul astazi caci a primit mandat de arestare pentru 30 de zile (vezi aici stirea). Si o sa mai beau inca unul cand o sa fie condamnat in prima instanta si inca unul cand va fi condamnat definitiv si tot asa. Si nu beau orice pentru asta, ci un rom din cel mai fin, Takamaka Bay din Seychelles, pentru ca el nu o sa mai mearga prin Madagascar si Brazilia mult timp de acum incolo, iar eu o sa ma plimb pe unde vreau :)


Update: ca sa fie si cu cantec o sa pun si o interpretare a ariei Libiamo din opera Traviata care da titlul acestui post :)



No comments: